Professioneel groeien met Aures
Buigen of barsten, wat doe jij?

Organisaties vragen tegenwoordig veel flexibiliteit van de medewerkers.
Andere taken, nieuwe collega's, afgeslankte structuur, de kantoren met flex-desks, ...
Je krijgt soms de indruk dat je vooral moet kunnen meedraaien met de wind en je moet kunnen aanpassen aan elke kleine wijziging.

Maar: té flexibel zijn is ook niet goed.
Dan ga je immers over je eigen grenzen, ben je misschien niet kordaat genoeg naar collega's of klanten en ga je verwachtingen niet kunnen waarmaken.

Niet iedereen is even flexibel. Sommige mensen hebben vaste structuur en afspraken nodig om goed te kunnen functioneren.
Voor hen verstoort de groeiende vraag naar flexibiliteit de voorspelbaarheid die ze door hun persoonlijkheid nodig hebben.

Als deze mensen te veel moeten buigen, barsten ze. Ze krijgen dan te veel stress, verliezen veel energie aan het omgaan met de 'verrassingen' en blokkeren tenslotte.

Het evenwicht tussen structuur en flexibiliteit is zeer broos. Wat de ene een gevoel van vrijheid geeft, ervaart de andere als een aanval op zijn zekerheid.

Wij van Aures geven je graag enkele tips voor het omgaan met de vraag naar flexibiliteit
  • Weet wat voor type jij bent. Geniet je van verandering, of kies je voor voorspelbaarheid? Er is hierin geen goed of fout antwoord. Het gaat om gradaties en die zijn bij iedereen verschillend.
  • Zoek een functie waarbij aan jouw behoeftes tegemoet gekomen wordt. Wie graag vaste structuur wil, neemt liever geen functie in een organisatie waar elke dag een nieuw avontuur is. En wie kickt op flexibiliteit, zal ongelukkig zijn in een rigide organisatie.
  • Communiceer over jouw behoeften. Vertel waarom bepaalde dingen niet of wel bij je passen. Elke organisatie heeft baat bij medewekers die gelukkig zijn, en zal hiermee in de mate van het mogelijke rekening houden.

Zin in een job op maat van jouw wensen?

Zo helpt Aures je hier bij:
  • Aan een nieuwe uitdaging toe? 
  • Heb je zin om stevig te groeien in een job met meer verantwoordelijkheid?  
  • Wil je onderzoeken welke job en omgeving het beste bij jouw behoefte aan flexibiliteit passen? 

In dat geval geeft een loopbaancoaching bij één van onze meer dan 100 straffe loopbaancoaches over heel Vlaanderen jou de juiste inzichten! Contacteer ons met je vraag of als je hulp wil bij het aanvragen van jouw subsidie hiervoor.

Heb je andere twijfels of vragen? Contacteer ons, wij helpen jou graag!

selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
Maak kennis met onze loopbaancoaches

Over heel Vlaanderen kan je terecht bij één van onze 136 gespecialiseerde loopbaancoaches voor een begeleidingstraject op maat van jouw behoeften.

Klik hier om een coach te vinden
selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
Wil je zelf loopbaancoach worden bij Aures?

Ben je gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan bij ons als loopbaancoach? Wij bieden je de volledige omkadering om vanuit je eigen locatie loopbaanbegeleiding op hoogstaand niveau aan te bieden. Interesse?

Bekijk onze vacature
Contacteer ons


Gesprekken gaan door op locatie bij onze coaches zelf in een discrete ruimte, of kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie

HQ AURES WAREGEM

Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book